miercuri, 18 ianuarie 2012

Grecii râd de protestele românilor

„Ce-a fost, ma, parada aia gay la voi?”
Demonstratiile violente din ultimele zile ne-au atras ironii acide din partea Greciei, tara unde o manifestatie care se soldeaza cu mai putin de 100 de morti este considerata o demonstratie pasnica. Într-o scrisoare deschisa catre bucuresteni, ziaristul elen Marcos Necastrates se întreaba retoric ce dracu e în capul nostru: „Pai aia e violenta la voi? Dar cine organizeaza protestele la voi, UNICEF-ul?”
Cotidianul atenian „Logos” merge mai departe si îi acuza pe protestatarii români de complicitate cu jandarmii, pentru ca nu au reusit sa distruga mai nimic centrul capitalei: „Protestatarii români n-au distrus mai nimic prin centrul Bucurestiului, de parca erau niste hippioti gay care nu aveau chef sa-si strice unghiile. Cu greu jandarmii lor au ales câtiva protestatari mai draguti si i-au bagat în niste dube, probabil ca sa-i mai fardeze putin, ca aratau ca dracu. ”
Si televiziunea nationala din Grecia a difuzat luni un reportaj despre evenimentele de la Bucuresti, însa l-a difuzat în matinalul de la ora 10, în locul desenelor animate. Din reportaj reiese ca manifestantii români au venit la proteste cum te duci la o nunta, doar ca ceva mai pasnic: „În Grecia ies în strada minim zece mii si se întorc acasa maxim 8500, asta daca au noroc! La români abia s-au strâns vreo 1500, ca sa ce? Doar ca sa scrie PACE cu rujul pe trotuar? Pentru 30 de raniti si patru bancute rupte erau suficienti o grecoaica divortata si vreo trei copii de scoala.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.